Pompa de căldură pentru ape freatice PicoEnergy 4-18 kW

Apele freatice ca sursă de energie

Atunci când pânza freatică se află la o adâncime adecvată, poți să exploatezi o excelentă sursă de căldură.

Temperatura este constantă între 7 și 12 °C. Datorită acestei temperaturi constante a apei freatice poți să obții cei mai buni coeficienți de performanță chiar și la temperaturi exterioare foarte scăzute. Special concepută pentru terenuri mici: ambele puțuri necesită spațiu redus.

Pompa de căldură pentru ape freatice oferă temperatura ideală indiferent de anotimp

Pompa de căldură pentru ape freatice este ideală pentru terenurile cu spațiu redus și necesită săparea a două puțuri. Extragerea eficientă de căldură cu pompa de căldură hidrotermală oferă temperatură ambientală ideală indiferent de anotimp datorită faptului că temperatura apei din pânza freatică este constantă. Mai mult, cu acest sistem, pompa de căldură apă-apă este folosită nu doar pentru încălzirea spațiului, ci și pentru răcirea acestuia. Răcirea este realizează tot prin intermediul sistemului de încălzire, iar căldura extrasă din spațiul de locuit este transferată în apa freatică. Pompele de căldură apă-apă PicoEnergy sunt sisteme de încălzire de maximă eficiență, testate și confirmate permanent de institute de testare independente autorizate.

Optează pentru o pompă de căldură apă-apă PicoEnergy și bucură-te de o temperatură plăcută chiar și în cele mai reci zile. Apa extrasă din pânza freatică este una din cele mai avantajoase surse de energie, oferind costuri reduse și consumuri eficiente. Pompele PicoEnergy sunt sisteme premium recunoscute la nivel internațional, garantând astfel atât calitatea excepțională cât și siguranță pentru locuința ta.

Pompa de căldură hidrotermală PicoEnergy 2-18 kW.

Datorită spațiului de instalare redus, pompa de căldură apă-apă de la PicoEnergy este ideală și pentru terenurile cu suprafețe mici.

Pompa de căldură 4-18 kW

Pompa de căldură RuralECO apă-apă garantează cei mai înalți coeficienți de performanță. Dezvoltată de pionierul în pompe de căldură PicoEnergy cu o experiență de peste patru decenii.

 • Iată care sunt avantajele tale cu sonda de adâncime cu soluție glicolată de la PicoEnergy

PDF Pompa de căldură geotermală 4-18 kW

Pompa de căldură 2-6 kW

Achiziția pompei de căldură apă-apă UrbanECO este mai avantajoasă financiar și păstrează în același timp toate avantajele pompelor de căldură PicoEnergy. Cu dimensiunile sale compacte de 612 x 610 x 430 mm, această unitate utilizează în modul cel mai eficient chiar și cel mai mic spațiu disponibil.

PDF Broșură UrbanECO 2-6 kW

Acum NOU: construcții unitare cascadabile TWIN PLUS

Cu noul concept de pompe de căldură, PicoEnergy îți oferă capacități sporite cu o flexibilitate extraordinară.

 • Amplul interval de reglare a puterii: 5 – 32 kW, 5 – 49 kW și 5 – 66 kW
 • Toleranța ridicată la defecțiuni grație redundanței de sistem
 • Instalarea simplă în sala tehnică
 • Gestionarea simplă și economică a pieselor de schimb
 • Posibilitatea de alimentare a circuitelor de încălzire multiple
Află mai multe și descarcă fișa tehnică

Extinderi individuale de garanție

Datorită standardelor înalte de calitate, ne este ușor să oferim garații extinse, pe lângă cea de producător. Alege dintre următoarele pachete anuale:

 • 3 ani,
 • 5 ani,
 • 10 ani.

Află mai multe despre garanțiile extinse

Eficiență maximă la costuri de funcționare foarte avantajoase.

Pompa de căldură pentru ape freatice este cu până la 20% mai eficientă. Dezvoltată de pionierul în pompe de căldură PicoEnergy cu o experiență de peste patru decenii.

 • Pompa de căldură cu cel mai ridicat coeficient de performanță
 • Sistemul inteligent de reglare a capacității
 • Concepută cu o experiență de patru decenii în spate
 • Internet Inside
 • Integrarea sistemelor externe
 • Tehnologie de control de ultimă generație
 • Invertor de putere PicoEnergy
 • Noua tehnologie de injecție
 • Smartgrid

Criteriile de calitate

Asigurarea calității pentru pompele de căldură: emblema calității a fost lansată în Europa în 2009 de către asociația EHPA cu scopul de a asigura standarde de măsurare uniforme, pe baza cărora să fie evaluată calitatea serviciilor și produselor. În Austria, evaluarea este efectuată de către Gütesiegelkommission Austria (Comisia pentru Emblema calității în Austria), prezidată de prof. Hermann Halozan de la TU Graz (Universitatea Tehnică din Graz). Printre alți membri ai acestei comisii naționale se numără specialiști de la Energieinstitut Vorarlberg (Institutul Energetic din Vorarlberg), de la Tiroler Wasserkraftwerke (hidrocentralele din Tirol), precum și reprezentanți ai conducerii asociației Verein Wärmepumpe Austria (Asociația pentru Pompe de Căldură din Austria) și un reprezentant al institutului de testare Austrian Institute of Technology (AIT, Institutul de Tehnologie din Austria).

Emblema SG Ready este acordată pompelor de căldură care permit integrarea într-o rețea de energie inteligentă, de unde și SmartGrid Ready în limba engleză. Această integrare permite alimentarea cu electricitate din rețea la cele mai bune prețuri. Mai mult, grație sistemului de management energetic E-SMART cu care pot fi echipate pompele de căldură PicoEnergy, te bucuri de funcționalități extinse ca să beneficiezi și mai mult de SG Ready.

Certificatele de testare sunt emise de autoritățile de resort în statele în care acestea se comercializează și reprezintă cele mai importante instrumente de evaluare în baza căreia se acordă subvențiile și stimulentele care să faciliteze tranziția energetică și angajamentele mondiale privind emisiile de gaze cu efect de seră. În Germania, spre exemplu, autoritatea care se ocupă de emiterea certificatelor de testare care atestă eficiența pompelor de căldură comercializate în Germania este Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle. Emiterea certificatelor de testare are la bază eforturile autorităților statale de a transparentiza procesul de achziție al pompelor de căldură, fie pentru construcții noi, fie pentru modernizări. Astfel, clienții beneficiază exact de produsul pe care l-au comandat, iar autoritățile statale cunosc exact produsul pe care îl subvenționează sau pentru care oferă stimulente. Acest certificat de testare cu care vin pompele de căldură PicoEnergy confirmă calitatea și fiabilitatea pe care o oferim clienților noștri.

Eticheta energetică europeană privind clasificarea energetică, folosită deja și pentru alte aparate electrice (frigidere, corpuri de iluminat etc.), este obligatorie începând din 26 septembrie 2015 și pentru aparatele de încălzire, deci și pentru pompele de căldură. Astfel, eficiența sistemelor de încălzire sau de preparare a apei calde poate fi comparată mai ușor. Clientul beneficiază de un proces de decizie mai rapid cu privire la alegerea unui produs eficient. Avantajul pompelor de căldură este evident: ca regulă generală, acestea ating cel mai ridicat nivel de eficiență energetică, A++ sau A+++. Centralele pe gaz sau pe combustibil lichid pot atinge doar clasa A.

Pompele de căldură PicoEnergy ating un factor de performanță anual (SPF) ridicat. Astfel, poți să obții subvenții și fonduri cu intensitate maximă de la stat, de la unitățile administrativ-teritoriale sau de la companiile de utilități publice. Acordarea subvențiilor diferă de regiune și țară.

Calitatea nu are asemănare. Inițiată ca un proiect pe termen lung în cadrul programului Klimaaktiv, platforma de comparație a Ministerului federal al Austriei pentru dezvoltare durabilă și turism listează pompele de căldură PicoEnergy ca produse de top. Nu doar la categoria vaporizare directă sau soluție glicolată, ci și la categoriile aer-apă și apă-apă, pompele de căldură PicoEnergy au luat aurul, fiind apreciate drept cele mai eficiente pentru plaja de puteri pe care o acoperă. Pentru noi, aceasta este o reconfirmare a implicării noastre în dezvoltarea de pompe de căldură cu adevărat eficiente, iar pentru tine aceasta reprezintă o garanție că beneficiezi de cele mai performante pompe de căldură. Continuăm să orientăm pompele noastre de căldură spre orizonturile optime de dezvoltare.

Platforma independentă de comparație informează consumatorii și cumpărătorii profesionali cu privire la cele mai bune dispozitive și produse casnice din punctul de vedere al eficienței energetice disponibile în prezent în Austria într-o serie de categorii, printre care se numără și pompele de căldură. Această platformă este membră a rețelei Eurotopten care oferă servicii asemănătoare de comparare în peste 20 de țări. Produsele sunt selectate în baza informațiilor de producător, în conformitate cu standardele și directivele europene, precum eticheta energetică europeană, programul Energy Star, eticheta ecologică Ecolabel din Austria, precum și rapoartele de testare de la institute de testare acreditate. Selecția produselor este neutră și independentă de producători.

Particularitățile tehnice ale pompelor de caldură PicoEnergy

Tehnologia Dualaced și sistemul Equalancer: optimizarea transferului frigorific

Cu tehnologia inovatoare Dualaced se realizează un al doilea veritabil circuit frigorific de transfer în condensator ori în vaporizator, grație unui sistem inedit de presare în procesul de fabricare a plăcilor. Astfel, este posibil un amestec dublu de refrigerant în două faze succesive pentru a asigura o distribuție fin echilibrată în toate canalele de curgere care contribuie substanțial la reducerea fluctuațiilor în efectul de supraîncălzire. De asemenea, sistemul patentat Equalancer asigură o distribuție uniformă a agentului frigorific între plăcile condensatorului ori ale vaporizatorului, toate canalele fiind presurizate uniform cu agent frigorific grație acestui sistem de distribuție. Presate în placă, elementele sistemului Equalancer garantează calitatea înaltă, repetabilitatea arhitecturii plăcilor, precum și performanța. Iată avantajele:

 • utilizarea totală a schimbătorului de căldură în toate punctele de funcționare, ceea ce contribuie la sporirea coeficientului de performanță.
 • intervalul de funcționare care este în acest mod optimizat și ecartat, deoarece pompa de căldură PicoEnergy poate utiliza 100% din potențialul energetic în oricare punct termic.
 • siguranța în funcționare mult mai ridicată, deoarece compresorul poate fi operat întotdeauna în condiții optime.
 • controlul integrat al temperaturii gazului fierbinte.

 

Autoreglarea inteligentă a puterii: modularea fără trepte

Cu tehnologia de modulare, eficiența este îmbunătățită cu aproximativ 25%. Mai mult, durata de viață a compresorului este prelungită prin faptul că se asigură o funcționare continuă și ascendentă, evitându-se astfel frecventele porniri și opriri tipice pompelor de căldură prevăzute cu compresoare on-off cu viteză fixă, care duc la uzarea prematură a compresorului. Adaptabilitatea astfel obținută înseamnă că, la o locuință cu etaj, dacă doriți să încălziți doar parterul, pompa de căldură PicoEnergy lucrează exact la capacitatea termică necesară pentru parter. Cu funcția de compensare meteorologică, pompa de căldură PicoEnergy are o funcționare constantă și în pantă ascendentă.

Tehnologia de injecție avansată: reglarea electronică a agentului de lucru

Modularea cu tehnologie cu intertor presupune o monitorizare atentă și o gestionare fină a supraîncălzirii deoarece parametrii de funcționare sunt într-o permanentă schimbare. Cu modelizarea PicoEnergy care este rezultatul mai multor decenii de experiență, sistemul de control asigură o reactanță care este adaptată în mod proactiv la viitoarele modificări ale turației. De asemenea, întregul circuit frigorific este monitorizat electronic pentru a asigura eficiența maximă în oricare dintre momentele ciclului de refrigerare. Astfel este posibilă reglarea fină a ventilului de expansiune și adaptarea funcționării acestuia cu o reactanță sporită. Reglarea electronică a agentului de lucru se realizează prin:

 • poziția optimă de pornire a ventilului: controlul modelizat al supraîncălzirii determină foarte rapid poziția inițială corectă pentru ventilul de expansiune electronic și îl controlează în mod stabil pentru a obține un coeficient de performanță anual optim cu o supraîncălzire scăzută. Aceasta este un avantaj decisiv mai ales atunci când se exploatează aerul ca sursă de energie, deoarece pompele de căldură PicoEnergy aerotermale pot fi utilizate la un interval mai larg de temperaturi exterioare.
 • evitarea ciclurilor start-stop: grație sistemului avansat KEBA, integrarea tehnologiei de inverter cu compresoare cu viteză variabilă atinge economii cu electricitatea de până la 25% în comparație cu compresoarele cu viteză fixă.
 • monitorizarea câmpului de caracteristici: operarea stabilă este asigurată ani la rândul grație monitorizării diagramei craracteristice a compresorului pentru a asigura o funcționare conformă cu specificațiile producătorului. Totodată, prin această monitorizare se asigură că funcționarea compresorului are loc în intervalele de turație optimizate energetic.
 • optimizarea eficienței debitelor: o altă funcție care contribuie la eficiența energetică a pompei de căldură PicoEnergy este controlul turației variabile a pompelor de circulație pe circuitul de încălzire, de preparare a apei calde menajere, precum și a pompei de circulație pe circuitul primar. Prin monitorizarea temperaturilor de tur și retur, turația pompelor de circulație este permanent ajustată precis la debitul necesar. Astfel, consumul de energie este redus și debitul hidraulic necesar este furnizat în mod exact, compresorul fiind operat mereu în intervalul optim.

Ți-am captat interesul?

Trimite-ne o cerere!

Te punem în legătură cu un partener din rețeaua noastră. Completează formularul de mai jos sau trimite-ne un mesaj prin e-mail la adresa office@picoenergy.ro

  Formula de adresare * Prenumele * Numele * Codul postal Localitatea Strada captcha
  Completează aici solicitarea ta

  Informații privind protecția datelor *

  terms

  Notă: Poți să revoci acordul în orice moment pentru viitor, prin un e-mail la office@picoenergy.ro. Informații detaliate despre gestionarea datelor utilizatorilor pot fi găsite în politica noastră de confidențialitate.