Pompa de căldură aerotermală PicoEnergy 2-26 kW

Aerul ca sursă de energie

Pompele de căldură aerotermale captează energia pentru încălzirea locuinței tale din aerul din mediul înconjurător.

Acestea se utilizează în special atunci când instalarea pompelor de căldură geotermale nu este posibilă, respectiv rentabilă din punct de vedere enonomic. Gradul de eficiență al pompei de căldură aerotermale depinde în mare măsură de temperatura ambientală (cu cât mai mare, cu atât mai bine). Pompele noastre de căldură aerotermale sunt perfect adaptate condițiilor climatice din regiunile noastre. Astfel, chiar și cele mai neglijate realități devin resurse valoroase.

Pompa de căldură aerotermală – o soluție inteligentă pentru locuința ta

Pompa de căldură aerotermală PicoEnergy protejează mediul înconjurător și are grijă de reducerea costurilor la energie. Tehnologia utilizată pentru generarea de căldură aerotermală asigură temperatura ideală în spațiul tău, deoarece este adaptată condițiilor climatice din România. Pompa de căldură aer-apă furnizează atât soluții de încălzire, cât și răcire a locuinței. Alege soluțiile inteligente pentru tine și optează pentru o pompă de căldură aerotermală de calitate premium. Un sistem de încălzire cu pompe de căldură integrat cu Loxone România este o alegere inteligentă și economică pentru spațiul tău. Alege pompe de căldură PicoEnergy și bucură-te de soluții adaptate special nevoilor tale.

Și uite așa extragi mai multă energie din aer.

Bazează-te pe tehnologia de la PicoEnergy implementată în cele două modele de bază: pompa de căldură aerotermală split 2-17 kW, precum și varianta compactă cu o capacitate de 2-17 sau 7-34 kW.

Pompa de căldură aerotermală split 2-17 kW

Pompele de căldură aer-apă split ECOAir Premium WPL de la PicoEnergy nu necesită lucrări de excavație în grădina ta, doar un pic de spațiu pentru așezarea acesteia. La varianta split, vaporizatorul se află în exterior iar pompa de căldură în interior.
Pompele de căldură aerotermale WPL de la PicoEnergy sunt disponibile în capacități cu modulare de 2-11 kW și 6-17 kW.

 • Iată care sunt avantajele tale cu pompa de căldură aer-apă de la PicoEnergy dintr-o privire

PDF Pompa de căldură aerotermală split

Pompa de căldură aerotermală compactă 2-17 kW

Pompa de căldură aer-apă compactă ECOAir Compact WPLC de la PicoEnergy are toate componentele asamblate într-o singură unitate și se montează în exterior.

Nu ai nevoie de o sală tehnică. Putere de inovare extraordinară datorită tehnologiei moderne de control, invertorului de putere de ultimă generație, precum și grație tehnicii moderne de reglare a supraîncălzirii. Funcționare silențioasă și fără perturbări.

 • Iată care sunt avantajele tale cu pompa de căldură aer-apă de la PicoEnergy dintr-o privire

PDF Pompa de căldură aerotermală compact 2-17 kW

Pompa de căldură aerotermală 7-34 kW

Pompa de căldură aer-apă compactă ECOAir WPLT de la PicoEnergy are toate componentele asamblate într-o singură unitate și se montează în exterior. Nu ai nevoie de o sală tehnică.
Pompele de căldură aerotermale WPLT de la PicoEnergy sunt disponibile în variantele 7-24 kW, 829 kW și 12-34 kW

PDF Pompa de căldură aerotermală 7-34 kW

Extinderi individuale de garanție

Datorită standardelor înalte de calitate, ne este ușor să oferim garații extinse, pe lângă cea standard de producător. Alege dintre următoarele pachete anuale:

Cu pompa de căldură aerotermală de la PicoEnergy obții mult mai mult.

Eficiența pompei de căldură aerotermale depinde în mare măsură de temperatura ambientală. Pompa noastră de căldură utilizează la maximum energia solară stocată în aer. Prin urmare, costurile cu electricitatea sunt reduse la valori minime.

 • Pompa de căldură cu cel mai ridicat coeficient de performanță
 • Sistemul inteligent de reglare a capacității
 • Concepută cu o experiență de peste patru decenii în spate
 • Internet Inside
 • Integrarea sistemelor externe
 • Tehnologie de control de ultimă generație
 • Invertor de putere PicoEnergy
 • Noua tehnologie de injecție
 • Smartgrid

Criteriile de calitate

Asigurarea calității pentru pompele de căldură: emblema calității a fost lansată în Europa în 2009 de către asociația EHPA cu scopul de a asigura standarde de măsurare uniforme, pe baza cărora să fie evaluată calitatea serviciilor și produselor. În Austria, evaluarea este efectuată de către Gütesiegelkommission Austria (Comisia pentru Emblema calității în Austria), prezidată de prof. Hermann Halozan de la TU Graz (Universitatea Tehnică din Graz). Printre alți membri ai acestei comisii naționale se numără specialiști de la Energieinstitut Vorarlberg (Institutul Energetic din Vorarlberg), de la Tiroler Wasserkraftwerke (hidrocentralele din Tirol), precum și reprezentanți ai conducerii asociației Verein Wärmepumpe Austria (Asociația pentru Pompe de Căldură din Austria) și un reprezentant al institutului de testare Austrian Institute of Technology (AIT, Institutul de Tehnologie din Austria).

Emblema SG Ready este acordată pompelor de căldură care permit integrarea într-o rețea de energie inteligentă, de unde și SmartGrid Ready în limba engleză. Această integrare permite alimentarea cu electricitate din rețea la cele mai bune prețuri. Mai mult, grație sistemului de management energetic E-SMART cu care pot fi echipate pompele de căldură PicoEnergy, te bucuri de funcționalități extinse ca să beneficiezi și mai mult de SG Ready.

Certificatele de testare sunt emise de autoritățile de resort în statele în care acestea se comercializează și reprezintă cele mai importante instrumente de evaluare în baza căreia se acordă subvențiile și stimulentele care să faciliteze tranziția energetică și angajamentele mondiale privind emisiile de gaze cu efect de seră. În Germania, spre exemplu, autoritatea care se ocupă de emiterea certificatelor de testare care atestă eficiența pompelor de căldură comercializate în Germania este Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle. Emiterea certificatelor de testare are la bază eforturile autorităților statale de a transparentiza procesul de achziție al pompelor de căldură, fie pentru construcții noi, fie pentru modernizări. Astfel, clienții beneficiază exact de produsul pe care l-au comandat, iar autoritățile statale cunosc exact produsul pe care îl subvenționează sau pentru care oferă stimulente. Acest certificat de testare cu care vin pompele de căldură PicoEnergy confirmă calitatea și fiabilitatea pe care o oferim clienților noștri.

Eticheta energetică europeană privind clasificarea energetică, folosită deja și pentru alte aparate electrice (frigidere, corpuri de iluminat etc.), este obligatorie începând din 26 septembrie 2015 și pentru aparatele de încălzire, deci și pentru pompele de căldură. Astfel, eficiența sistemelor de încălzire sau de preparare a apei calde poate fi comparată mai ușor. Clientul beneficiază de un proces de decizie mai rapid cu privire la alegerea unui produs eficient. Avantajul pompelor de căldură este evident: ca regulă generală, acestea ating cel mai ridicat nivel de eficiență energetică, A++ sau A+++. Centralele pe gaz sau pe combustibil lichid pot atinge doar clasa A.

Pompele de căldură PicoEnergy ating un factor de performanță anual (SPF) ridicat. Astfel, poți să obții subvenții și fonduri cu intensitate maximă de la stat, de la unitățile administrativ-teritoriale sau de la companiile de utilități publice. Acordarea subvențiilor diferă de regiune și țară.

Calitatea nu are asemănare. Inițiată ca un proiect pe termen lung în cadrul programului Klimaaktiv, platforma de comparație a Ministerului federal al Austriei pentru dezvoltare durabilă și turism listează pompele de căldură PicoEnergy ca produse de top. Nu doar la categoria vaporizare directă sau soluție glicolată, ci și la categoriile aer-apă și apă-apă, pompele de căldură PicoEnergy au luat aurul, fiind apreciate drept cele mai eficiente pentru plaja de puteri pe care o acoperă. Pentru noi, aceasta este o reconfirmare a implicării noastre în dezvoltarea de pompe de căldură cu adevărat eficiente, iar pentru tine aceasta reprezintă o garanție că beneficiezi de cele mai performante pompe de căldură. Continuăm să orientăm pompele noastre de căldură spre orizonturile optime de dezvoltare.

Platforma independentă de comparație informează consumatorii și cumpărătorii profesionali cu privire la cele mai bune dispozitive și produse casnice din punctul de vedere al eficienței energetice disponibile în prezent în Austria într-o serie de categorii, printre care se numără și pompele de căldură. Această platformă este membră a rețelei Eurotopten care oferă servicii asemănătoare de comparare în peste 20 de țări. Produsele sunt selectate în baza informațiilor de producător, în conformitate cu standardele și directivele europene, precum eticheta energetică europeană, programul Energy Star, eticheta ecologică Ecolabel din Austria, precum și rapoartele de testare de la institute de testare acreditate. Selecția produselor este neutră și independentă de producători.

Particularitățile tehnice ale pompelor de caldură PicoEnergy

Tehnologia Dualaced și sistemul Equalancer: optimizarea transferului frigorific

Cu tehnologia inovatoare Dualaced se realizează un al doilea veritabil circuit frigorific de transfer în condensator ori în vaporizator, grație unui sistem inedit de presare în procesul de fabricare a plăcilor. Astfel, este posibil un amestec dublu de refrigerant în două faze succesive pentru a asigura o distribuție fin echilibrată în toate canalele de curgere care contribuie substanțial la reducerea fluctuațiilor în efectul de supraîncălzire. De asemenea, sistemul patentat Equalancer asigură o distribuție uniformă a agentului frigorific între plăcile condensatorului ori ale vaporizatorului, toate canalele fiind presurizate uniform cu agent frigorific grație acestui sistem de distribuție. Presate în placă, elementele sistemului Equalancer garantează calitatea înaltă, repetabilitatea arhitecturii plăcilor, precum și performanța. Iată avantajele:

 • utilizarea totală a schimbătorului de căldură în toate punctele de funcționare, ceea ce contribuie la sporirea coeficientului de performanță.
 • intervalul de funcționare care este în acest mod optimizat și ecartat, deoarece pompa de căldură PicoEnergy poate utiliza 100% din potențialul energetic în oricare punct termic.
 • siguranța în funcționare mult mai ridicată, deoarece compresorul poate fi operat întotdeauna în condiții optime.
 • controlul integrat al temperaturii gazului fierbinte.

 

Autoreglarea inteligentă a puterii: modularea fără trepte

Cu tehnologia de modulare, eficiența este îmbunătățită cu aproximativ 25%. Mai mult, durata de viață a compresorului este prelungită prin faptul că se asigură o funcționare continuă și ascendentă, evitându-se astfel frecventele porniri și opriri tipice pompelor de căldură prevăzute cu compresoare on-off cu viteză fixă, care duc la uzarea prematură a compresorului. Adaptabilitatea astfel obținută înseamnă că, la o locuință cu etaj, dacă doriți să încălziți doar parterul, pompa de căldură PicoEnergy lucrează exact la capacitatea termică necesară pentru parter. Cu funcția de compensare meteorologică, pompa de căldură PicoEnergy are o funcționare constantă și în pantă ascendentă.

Tehnologia de injecție avansată: reglarea electronică a agentului de lucru

Modularea cu tehnologie cu intertor presupune o monitorizare atentă și o gestionare fină a supraîncălzirii deoarece parametrii de funcționare sunt într-o permanentă schimbare. Cu modelizarea PicoEnergy care este rezultatul mai multor decenii de experiență, sistemul de control asigură o reactanță care este adaptată în mod proactiv la viitoarele modificări ale turației. De asemenea, întregul circuit frigorific este monitorizat electronic pentru a asigura eficiența maximă în oricare dintre momentele ciclului de refrigerare. Astfel este posibilă reglarea fină a ventilului de expansiune și adaptarea funcționării acestuia cu o reactanță sporită. Reglarea electronică a agentului de lucru se realizează prin:

 • poziția optimă de pornire a ventilului: controlul modelizat al supraîncălzirii determină foarte rapid poziția inițială corectă pentru ventilul de expansiune electronic și îl controlează în mod stabil pentru a obține un coeficient de performanță anual optim cu o supraîncălzire scăzută. Aceasta este un avantaj decisiv mai ales atunci când se exploatează aerul ca sursă de energie, deoarece pompele de căldură PicoEnergy aerotermale pot fi utilizate la un interval mai larg de temperaturi exterioare.
 • evitarea ciclurilor start-stop: grație sistemului avansat KEBA, integrarea tehnologiei de inverter cu compresoare cu viteză variabilă atinge economii cu electricitatea de până la 25% în comparație cu compresoarele cu viteză fixă.
 • monitorizarea câmpului de caracteristici: operarea stabilă este asigurată ani la rândul grație monitorizării diagramei craracteristice a compresorului pentru a asigura o funcționare conformă cu specificațiile producătorului. Totodată, prin această monitorizare se asigură că funcționarea compresorului are loc în intervalele de turație optimizate energetic.
 • optimizarea eficienței debitelor: o altă funcție care contribuie la eficiența energetică a pompei de căldură PicoEnergy este controlul turației variabile a pompelor de circulație pe circuitul de încălzire, de preparare a apei calde menajere, precum și a pompei de circulație pe circuitul primar. Prin monitorizarea temperaturilor de tur și retur, turația pompelor de circulație este permanent ajustată precis la debitul necesar. Astfel, consumul de energie este redus și debitul hidraulic necesar este furnizat în mod exact, compresorul fiind operat mereu în intervalul optim.

Ți-am captat interesul?

Trimite-ne o cerere!

Te punem în legătură cu un partener din rețeaua noastră. Completează formularul de mai jos sau trimite-ne un mesaj prin e-mail la adresa office@picoenergy.ro

  Formula de adresare * Prenumele * Numele * Codul postal Localitatea Strada captcha
  Completează aici solicitarea ta

  Informații privind protecția datelor *

  terms

  Notă: Poți să revoci acordul în orice moment pentru viitor, prin un e-mail la office@picoenergy.ro. Informații detaliate despre gestionarea datelor utilizatorilor pot fi găsite în politica noastră de confidențialitate.