Grupul PicoEnergy. Conectăm succese.

Grupul PicoEnergy se bazează încă de la începutul anilor șaptezeci pe competențe diversificate în domeniul încălzirii și răcirii. Cei peste 100 angajați în cele 3 puncte de lucru asigură dezvoltarea continuă a produselor și serviciilor pentru clienți și parteneri.

Viziunea și calitatea sunt reflectate de cele peste 12.000 lucrări instalate cu succes doar în ultimii patru ani și numeroasele premii obținute. Compania PicoEnergy este de facto divizia de export a companiei austriece M-TEC Wärmepumpen și fructifică experiența și cunoștințele tehnice acumulate de-a lungul deceniilor ale grupului M-TEC (M-TEC Wärmepumpen GmbH, M-TEC Energie.Inovativ GmbH și M-TEC Kältetechnik GmbH), astfel încât să poată veni în întâmpinarea clienților din afara țărilor vorbitoare de limbă germană DACH (Germania, Austria și Confederația Elvețiană), care își doresc aceleași produse calitative inovatoare și de înaltă eficiență sub un branding distinct și sugestiv pentru eficiența lor și consumul redus, PicoEnergy.

Deoarece considerăm că instalarea și montajul trebuie să fie tot pe atât de bune ca pompele de căldură cu care ne lăudam, prezența noastră în majoritatea țărilor europene este marcată de relații strategice cu firme cu istoric dovedit în domeniul energiilor regenerabile. Partenerii noștri competenți din întreaga Europă asigură execuție impecabilă nu doar datorită dibăciei și iscusinței în execuție, semne ale dedicației și experienței îndelungate în domeniu, ci și grație cunostințelor tehnice aprofundate dobândite cu ocazia cursurilor de formare specializată la sediul nostru. Astfel, clienții au garanția instalării unui sistem de pompă de căldură de înaltă eficiență de către parteneri competenți care cunosc în profunzime produsele pe care le comercializează și le instalează. Aceasta trage după sine un beneficiu enorm pentru client, si anume faptul că atât comercializarea, cât și execuția vin dintr-o singură mână, având astfel o singură persoană de contact și o singură entitate răspunzătoare de tot proiectul.

 

Parteneri noștri exclusivi din întreaga Europă apreciază calitatea excelentă din Austria și eficiența ridicată a produselor noastre, precum și suportul și serviciile noastre, asigurând instalarea și punerea în funcțiune impecabile.

Dipl. Ing (FH) Hannes F. Jakob, Administrator

PicoEnergy în Romania

 

 

 

Inovarea continuă dezvoltarea rețelei de parteneri competenți locali, precum și perfecționarea acestora reprezintă trei dintre strategiile noastre de bază care ne permit să ne orientăm mereu spre orizonturile optime pentru a-ți putea oferi cele mai eficiente produse.

 

Devino partener

 

 

 

Produsele PicoEnergy au ajuns și în România grație partenerului nostru exclusiv din regiune, Havași Instalații, care este unic importator în România, din dorința acestora de a oferi clienților și partenerilor lor locali cele mai inovatoare și sigure produse pentru exploatarea energiilor regenerabile disponibile în mod gratuit în mediul înconjurător, pompele de căldură PicoEnergy.

Acest parteneriat strategic și exclusiv își propune să satisfacă cererea tot mai ridicată în domeniul energiilor regenerabile și a pompelor de căldură inteligente de înaltă eficiență, obiectiv pe care îl atingem de fiecare dată cu atât mai mult cu cât pompele de căldură PicoEnergy sunt adaptate nu doar climatului alpin și iernilor aspre austriece, ci și climei specifice din România.

Tot portofoliul de produse disponibil în Austria este disponibil integral și în România. Aici se numără întreaga gamă de pompe de căldură PicoEnergy care fac posibilă exploatarea tuturor surselor de căldură regenerabile, și anume: cele aerotermale, hidrotermale și geotermale. De asemenea, acoperim și tehnici speciale de extragere a energiei din sol cum ar fi tehnica vaporizării directe cu absorbanți orizontali, precum și mult râvnita tehnică a sondelor de adâncime cu CO2 care constituie un sistem patentat M-TEC. Totodată, în materie de pompe de căldură aerotermale, unitatea noastră monobloc ECOAir Compact utilizează noul refrigerant R452b pentru ca tu să te bucuri de și mai multă energie gratuită extrasă din mediul înconjurător pentru locuința ta. Așadar, indiferent că ai nevoie de o pompă de căldură geotermală sau aerotermală, îți punem la dispoziție o gamă variată de produse premium, ca să te bucuri de o casă primitoare folosind surse de energie regenerabilă.

 

 

Beneficiază și tu de serviciile și experiența grupului PicoEnergy!

Eficiența generală a sistemului de încălzire este dată nu doar de impecabilitatea execuției și implementării sistemului cu pompă de căldură, ci și, printre alți factori majori, de execuția sistemului de distribuție a căldurii în construcția ce urmează să fie răcită sau încălzită cu o pompă de căldură PicoEnergy. Dacă îți dorești o casă inteligentă, trebuie să știi faptul că pompele de căldură PicoEnergy pot fi ușor intergrate și cu sisteme inteligente, astfel încât să te poți bucura de o locuință cu care poți economisi timp prețios și costuri pentru energie. Descoperă spre exemplu posibilitatea de integrare cu Loxone în România, sau află totul despre managementul energetic integrat E-Smart și află cum poți avea o casă inteligentă în adevăratul său sens.

Cu siguranță vrei să afli mai multe despre cum s-ar potrivi pompa de căldură PicoEnergy cu sistemul tău existent de încălzire. Iată câteva răspunsuri care îți vor completa imaginea de ansamblu și te vor ajuta să iei decizia potrivită.

Pot să îmi instalez o pompă de căldură dacă am calorifere?

Cea mai populară metodă de încălzire în Romania rămâne încălzirea prin calorifere, deși aceasta înregistrează un sever trend descendent. Pompele de căldură funcționează cel mai eficient cu temperaturi scăzute pe tur. Dacă este izolată clădirea în mod corespunzător, geamurile sunt etanșe și suprafețele radiatoarelor sunt suficient dimensionate, caloriferele existente pot fi în continuare utilizate.

Este important ca dimensionarea radiatoarelor să fie făcută astfel încât să asigure acoperirea necesarului termic la temperaturi pe tur de până la 50° C.

Schimb toată instalația când trec la o pompă de căldură?

Practic, anumiți parametri (de exemplu, temperaturile pe tur) sunt importanți pentru o pompă de căldură, pe care îi constatăm în timpul unei vizite la fața locului.

În cele mai multe cazuri, instalația de încălzire existentă poate continua să fie utilizată.

Cum se reglează temperatura încălzirii în pardoseală?

Există actuatoare separate pentru fiecare cameră în cutia distribuitorului de încălzire la etajul respectiv. Aceasta înseamnă că temperatura din fiecare cameră poate fi adaptată la cerințele individuale.

Pompa de căldură asigură căldura dorită pe tot parcursul anului reglând necesarul de încălzire în funcție de temperatura exterioară, prin compensare meteorologică.

Deoarece încălzirea în pardoseală funcționează diferit față de clasicele radiatoare, modificările de reglare a temperaturii devin observabile în timp.

Optimizarea sistemului de încălzire prin reglarea individuală a temperaturilor asigură cea mai mare eficiență posibilă. Controlul regulat de către un specialist economisește costurile de operare și crește confortul.