Noul modul pentru răcirea pasivă

Noutăți

Noul modul pentru răcirea pasivă

Folosește pompa de căldură PicoEnergy și pentru răcire. Noul modul pentru răcirea pasivă reprezintă varianta avantajoasă de a regla temperatura pardoselii, a peretelui sau a tavanului. Și toate acestea fără a acționa compresorul pompei de căldură.

Răcire cu pompele de căldură

O pompă de căldură PicoEnergy este sistemul ideal pentru încălzirea unei clădiri pe timp de iarnă. În plus, pompele de căldură de la PicoEnergy pot asigura răcoare la temperaturi plăcute și pe timp de vară. Pentru aceasta, există două posibilități:

  • răcirea activă: pompa de căldură își inversează procesul și, astfel, sensul de extragere a energiei termice și de transfer al acesteia este schimbat. Pompa de căldură preia căldura nedorită din locuință și o înmagazinează în sursa de energie care este folosită pentru încălzire pe timp de iarnă (solul, apa sau aerul).
  • răcirea pasivă: pompa de căldură doar coordonează procesul de răcire a locuinței, fără a contribui prin acționarea electrică a compresorului. Aceasta se numește și răcire directă.

Răcirea activă

În procesul de răcire activă, circuitul de refrigerare al pompei de căldură este complet inversat. Clădirea devine sursa de energie, în timp ce solul, apa sau aerul exterior devin mediile care sunt încălzite. Pompa de căldură absoarbe energia din clădire și o transferă mediului înconjurător.

Răcirea pasivă

În cazul răcirii pasive, denumite și răcire naturală, sursa lichidă de energie este dirijată spre un schimbător de căldură extern. Pompa de căldură controlează sistemul hidraulic și face ca agentul termic din circuitul de încălzire să treacă prin schimbătorul de căldură extern. Agentul termic din circuitul de încălzire este răcit cu apa freatică sau soluția glicolată. Pompa de căldură nu trebuie să lucreze activ. Astfel, costurile cu electricitatea sunt reduse considerabil pentru răcirea clădirii pe timp de vară.

Indiferent de modalitatea prin care se efectuează răcirea în locuință cu o pompă de căldură, avantajele față de instalațiile de aer condiționat sunt net superioare:

  • răcire statică: acest lucru înseamnă nu există curenți de aer care să te bată mereu în cap. Prea puțini suntem aceia care putem sta într-o încăpere în care unitatea de aer condiționat funcționează. De cele mai multe ori, preferăm să pornim aerul condiționat cu mult timp înainte să ajungem acasă pentru a putea să ne bucurăm de răcoarea mult râvnită. Însă, de îndată ajunși acasă, primul lucru pe care îl facem este să oprim aerul condiționat, care altfel aruncă aer rece de frigider direct pe noi.
  • răcire silențioasă: spre deosebire de aerul condiționat, răcirea activă sau pasivă cu o pompă de căldură nu produce zgomotul pe care îl produce unitatea interioară a aerului condiționat.
  • răcire igienică: în cazul unei răciri active sau pasive cu pompă de căldură pusă în operă în mod corespunzător nu ai praf care se ridică deoarece nu ai curenți de aer. De asemenea, elimini și unitățile în care se adună umiditatea care poate conduce la apariția de microorganisme nedorite care la următoarea pornire a unității de aer condiționat sunt pulverizate din nou în încăperea răcită. Răcirea cu o pompă de căldură este ideală pentru persoanele predispuse la alergii.
  • răcire completă: cu aerul condiționat răcești doar într-o încăpere sau un spațiu deschis din locuința ta cum ar fi salonul. În schimb, cu răcirea pasivă sau activă folosind o pompă de căldură este resimțită în toate încăperile din locuință deoarece același sistem radiant folosit pentru încălzire este utilizat și pentru răcire.

Modulul de răcire pasivă asamblat gata de conectare se pretează la integrarea hidraulică a instalațiilor care folosesc soluția glicolată sau apa freatică drept de surse de energie. Produsul se livrează cu cablaj și cu izolații, asigurând astfel un montaj simplu și rapid.

Mai multe informații găsiți în fișa tehnică.

Descoperă mai multe informații despre pompele de căldură PicoEnergy și alege o pompă geotermală, sau alte variante potrivite pentru tine. Vei economisi astfel mai mult, în timp ce ajuți la scăderea poluării mediului prin alegerea unui sistem de răcire ce folosește energie regenerabilă de care se vor bucura generații la rândul. Alege pompa de căldură PicoEnergy integrată cu sistemul de management energetic E-SMART și ai control complet asupra consumului de energie electrică din clădire.

 

Dezvoltarea si producerea de pompe de caldura geotermale extrem de eficiente

SC HAVASI SERV CONSTRUCT SRL | str. Magnoliei 2, 440198, Satu Mare, România

Mai multe noutăți