Încălzire și răcire: întotdeauna temperatura ideală

Chiar dacă pompele de căldură PicoEnergy se utilizează în primul rând pentru încălzire, acestea pot fi folosite în lunile caniculare și pentru a asigura o temperatură răcoroasă plăcută.

Cea mai mare parte din energia necesară acestui proces este preluată gratuit din mediul înconjurător. La așa-numita racire pasivă, temperatura rece este preluată din sol (preponderent forări la adâncime) sau din pânza freatică și se degajă din nou prin planșee de răcire, pereți sau pardoseli. Aceasta este cea mai avantajoasă variantă de răcire deoarece este necesară doar o pompă de circulație.

În plus, la pompele de căldură geotermale și aerotermale mai există și „răcirea activă”. Aici, modul de funcționare a pompei de căldură se inversează și – la fel ca la frigider – se generează răcire în mod activ. Prin așa-numita răcire silențioasă sau răcire igienică nu se produc zgomotul sau curentul de aer care în mod normal ar proveni de la aparatul convențional de aer condiționat. Astfel, profiți nu doar de răcire, ci și de lipsa zgomotului în locuință. Descoperă toate beneficiile pe care ți le oferă o pompă geotermală atât pentru încălzire, cât și pentru răcire și optează pentru o soluție eficientă pentru locuința ta. Iar dacă îți dorești o casă inteligentă în adevăratul sens, descoperă posibilitatea de integrare a pompelor de căldură PicoEnergy cu Loxone în România, sau alte avantaje care te vor ajuta să te bucuri de un cămin perfect pentru nevoile tale.