Costuri de încălzire comparative: cu pompele de căldură PicoEnergy economisești lunar energie și bani
Beneficiază de cele mai scăzute costuri de exploatare la cel mai înalt confort

Costuri anuale de exploatare

Investești o dată: profiți de fiecare dată

Pompele de căldură se evidențiază prin faptul că utilizează eficient energia. Lună de lună economisești astfel costuri semnificative cu energia.

Grație mentenanței minime și confortului cel mai înalt, te bucuri de un sistem de încălzire de viitor, dovedit cu patruzeci de ani de experiență. Dacă alegi pompa de căldură PicoEnergy integrată cu noul management energetic E-SMART adaptată nevoilor tale, încălzirea și răcirea locuinței devine mai ușoară și mai puțin costisitoare. Observate pe toată durata lor de viață, pompele de căldură constituie cea mai avantajoasă modalitate de încălzire.

 

Controlul energetic PicoEnergy: costuri anuale de exploatare

 

Locuință nouă

4 persoane
Suprafață încălzită: aproximativ 180 m2

Necesar termic anual pentru încălzire: 14.400 kWh
Necesar termic anual pentru apă caldă: 3.600 kWh

 

Locuință modernizată

3 persoane
Consumul anterior de combustibil lichid aproximativ 2.700 l

Necesar termic anual pentru încălzire: 21.000 kWh
Necesar termic anual pentru apă caldă: 2.700 kWh

Notă:
Calculele se bazează pe valori de ghidare. Nu există garanții cu privire la corectitudinea extimativului de costuri. Costurile suplimentare cu întreținerea coșului de fum și alte aspecte asemănătoare nu sunt incluse în calculație.

Criteriile de calitate

Asigurarea calității pentru pompele de căldură: emblema calității a fost lansată în Europa în 2009 de către asociația EHPA cu scopul de a asigura standarde de măsurare uniforme, pe baza cărora să fie evaluată calitatea serviciilor și produselor. În Austria, evaluarea este efectuată de către Gütesiegelkommission Austria (Comisia pentru Emblema calității în Austria), prezidată de prof. Hermann Halozan de la TU Graz (Universitatea Tehnică din Graz). Printre alți membri ai acestei comisii naționale se numără specialiști de la Energieinstitut Vorarlberg (Institutul Energetic din Vorarlberg), de la Tiroler Wasserkraftwerke (hidrocentralele din Tirol), precum și reprezentanți ai conducerii asociației Verein Wärmepumpe Austria (Asociația pentru Pompe de Căldură din Austria) și un reprezentant al institutului de testare Austrian Institute of Technology (AIT, Institutul de Tehnologie din Austria).

Emblema SG Ready este acordată pompelor de căldură care permit integrarea într-o rețea de energie inteligentă, de unde și SmartGrid Ready în limba engleză. Această integrare permite alimentarea cu electricitate din rețea la cele mai bune prețuri. Mai mult, grație sistemului de management energetic E-SMART cu care pot fi echipate pompele de căldură PicoEnergy, te bucuri de funcționalități extinse ca să beneficiezi și mai mult de SG Ready.

Certificatele de testare sunt emise de autoritățile de resort în statele în care acestea se comercializează și reprezintă cele mai importante instrumente de evaluare în baza căreia se acordă subvențiile și stimulentele care să faciliteze tranziția energetică și angajamentele mondiale privind emisiile de gaze cu efect de seră. În Germania, spre exemplu, autoritatea care se ocupă de emiterea certificatelor de testare care atestă eficiența pompelor de căldură comercializate în Germania este Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle. Emiterea certificatelor de testare are la bază eforturile autorităților statale de a transparentiza procesul de achziție al pompelor de căldură, fie pentru construcții noi, fie pentru modernizări. Astfel, clienții beneficiază exact de produsul pe care l-au comandat, iar autoritățile statale cunosc exact produsul pe care îl subvenționează sau pentru care oferă stimulente. Acest certificat de testare cu care vin pompele de căldură PicoEnergy confirmă calitatea și fiabilitatea pe care o oferim clienților noștri.

Eticheta energetică europeană privind clasificarea energetică, folosită deja și pentru alte aparate electrice (frigidere, corpuri de iluminat etc.), este obligatorie începând din 26 septembrie 2015 și pentru aparatele de încălzire, deci și pentru pompele de căldură. Astfel, eficiența sistemelor de încălzire sau de preparare a apei calde poate fi comparată mai ușor. Clientul beneficiază de un proces de decizie mai rapid cu privire la alegerea unui produs eficient. Avantajul pompelor de căldură este evident: ca regulă generală, acestea ating cel mai ridicat nivel de eficiență energetică, A++ sau A+++. Centralele pe gaz sau pe combustibil lichid pot atinge doar clasa A.

Pompele de căldură PicoEnergy ating un factor de performanță anual (SPF) ridicat. Astfel, poți să obții subvenții și fonduri cu intensitate maximă de la stat, de la unitățile administrativ-teritoriale sau de la companiile de utilități publice. Acordarea subvențiilor diferă de regiune și țară.

Calitatea nu are asemănare. Inițiată ca un proiect pe termen lung în cadrul programului Klimaaktiv, platforma de comparație a Ministerului federal al Austriei pentru dezvoltare durabilă și turism listează pompele de căldură PicoEnergy ca produse de top. Nu doar la categoria vaporizare directă sau soluție glicolată, ci și la categoriile aer-apă și apă-apă, pompele de căldură PicoEnergy au luat aurul, fiind apreciate drept cele mai eficiente pentru plaja de puteri pe care o acoperă. Pentru noi, aceasta este o reconfirmare a implicării noastre în dezvoltarea de pompe de căldură cu adevărat eficiente, iar pentru tine aceasta reprezintă o garanție că beneficiezi de cele mai performante pompe de căldură. Continuăm să orientăm pompele noastre de căldură spre orizonturile optime de dezvoltare.

Platforma independentă de comparație informează consumatorii și cumpărătorii profesionali cu privire la cele mai bune dispozitive și produse casnice din punctul de vedere al eficienței energetice disponibile în prezent în Austria într-o serie de categorii, printre care se numără și pompele de căldură. Această platformă este membră a rețelei Eurotopten care oferă servicii asemănătoare de comparare în peste 20 de țări. Produsele sunt selectate în baza informațiilor de producător, în conformitate cu standardele și directivele europene, precum eticheta energetică europeană, programul Energy Star, eticheta ecologică Ecolabel din Austria, precum și rapoartele de testare de la institute de testare acreditate. Selecția produselor este neutră și independentă de producători.

Particularitățile tehnice ale pompelor de caldură PicoEnergy

Tehnologia Dualaced și sistemul Equalancer: optimizarea transferului frigorific

Cu tehnologia inovatoare Dualaced se realizează un al doilea veritabil circuit frigorific de transfer în condensator ori în vaporizator, grație unui sistem inedit de presare în procesul de fabricare a plăcilor. Astfel, este posibil un amestec dublu de refrigerant în două faze succesive pentru a asigura o distribuție fin echilibrată în toate canalele de curgere care contribuie substanțial la reducerea fluctuațiilor în efectul de supraîncălzire. De asemenea, sistemul patentat Equalancer asigură o distribuție uniformă a agentului frigorific între plăcile condensatorului ori ale vaporizatorului, toate canalele fiind presurizate uniform cu agent frigorific grație acestui sistem de distribuție. Presate în placă, elementele sistemului Equalancer garantează calitatea înaltă, repetabilitatea arhitecturii plăcilor, precum și performanța. Iată avantajele:

 • utilizarea totală a schimbătorului de căldură în toate punctele de funcționare, ceea ce contribuie la sporirea coeficientului de performanță.
 • intervalul de funcționare care este în acest mod optimizat și ecartat, deoarece pompa de căldură PicoEnergy poate utiliza 100% din potențialul energetic în oricare punct termic.
 • siguranța în funcționare mult mai ridicată, deoarece compresorul poate fi operat întotdeauna în condiții optime.
 • controlul integrat al temperaturii gazului fierbinte.

 

Autoreglarea inteligentă a puterii: modularea fără trepte

Cu tehnologia de modulare, eficiența este îmbunătățită cu aproximativ 25%. Mai mult, durata de viață a compresorului este prelungită prin faptul că se asigură o funcționare continuă și ascendentă, evitându-se astfel frecventele porniri și opriri tipice pompelor de căldură prevăzute cu compresoare on-off cu viteză fixă, care duc la uzarea prematură a compresorului. Adaptabilitatea astfel obținută înseamnă că, la o locuință cu etaj, dacă doriți să încălziți doar parterul, pompa de căldură PicoEnergy lucrează exact la capacitatea termică necesară pentru parter. Cu funcția de compensare meteorologică, pompa de căldură PicoEnergy are o funcționare constantă și în pantă ascendentă.

Tehnologia de injecție avansată: reglarea electronică a agentului de lucru

Modularea cu tehnologie cu intertor presupune o monitorizare atentă și o gestionare fină a supraîncălzirii deoarece parametrii de funcționare sunt într-o permanentă schimbare. Cu modelizarea PicoEnergy care este rezultatul mai multor decenii de experiență, sistemul de control asigură o reactanță care este adaptată în mod proactiv la viitoarele modificări ale turației. De asemenea, întregul circuit frigorific este monitorizat electronic pentru a asigura eficiența maximă în oricare dintre momentele ciclului de refrigerare. Astfel este posibilă reglarea fină a ventilului de expansiune și adaptarea funcționării acestuia cu o reactanță sporită. Reglarea electronică a agentului de lucru se realizează prin:

 • poziția optimă de pornire a ventilului: controlul modelizat al supraîncălzirii determină foarte rapid poziția inițială corectă pentru ventilul de expansiune electronic și îl controlează în mod stabil pentru a obține un coeficient de performanță anual optim cu o supraîncălzire scăzută. Aceasta este un avantaj decisiv mai ales atunci când se exploatează aerul ca sursă de energie, deoarece pompele de căldură PicoEnergy aerotermale pot fi utilizate la un interval mai larg de temperaturi exterioare.
 • evitarea ciclurilor start-stop: grație sistemului avansat KEBA, integrarea tehnologiei de inverter cu compresoare cu viteză variabilă atinge economii cu electricitatea de până la 25% în comparație cu compresoarele cu viteză fixă.
 • monitorizarea câmpului de caracteristici: operarea stabilă este asigurată ani la rândul grație monitorizării diagramei craracteristice a compresorului pentru a asigura o funcționare conformă cu specificațiile producătorului. Totodată, prin această monitorizare se asigură că funcționarea compresorului are loc în intervalele de turație optimizate energetic.
 • optimizarea eficienței debitelor: o altă funcție care contribuie la eficiența energetică a pompei de căldură PicoEnergy este controlul turației variabile a pompelor de circulație pe circuitul de încălzire, de preparare a apei calde menajere, precum și a pompei de circulație pe circuitul primar. Prin monitorizarea temperaturilor de tur și retur, turația pompelor de circulație este permanent ajustată precis la debitul necesar. Astfel, consumul de energie este redus și debitul hidraulic necesar este furnizat în mod exact, compresorul fiind operat mereu în intervalul optim.

Ți-am captat interesul?

Trimite-ne o solicitare!

Te punem în legătură cu un partener din rețeaua noastră. Completează formularul de mai jos sau trimite-ne un mesaj prin e-mail la adresa office@picoenergy.ro.

  Formula de adresare * Prenumele * Numele * Codul postal Localitatea Strada captcha
  Completează aici solicitarea ta

  Informații privind protecția datelor *

  terms

  Notă: Poți să revoci acordul în orice moment pentru viitor, prin un e-mail la office@picoenergy.ro. Informații detaliate despre gestionarea datelor utilizatorilor pot fi găsite în politica noastră de confidențialitate.